Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen verliezen na verloop van tijd vermogen. De zonnepanelen die wij voeren, moeten na 25 jaar nog op 85% van het maximale vermogen kunnen opbrengen. Ook na 25 jaar wekken ze dus nog steeds veel energie op.

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Die cellen worden in een glasplaat gelegd en met elkaar verbonden. Als de zon op de zonnecellen schijnt ontstaat gelijkstroom, die door de omvormer wordt omgezet in de wisselstroom. Dan is de stroom bruikbaar voor onze stopcontacten.

Zijn zonnepanelen gevaarlijk?

Zonnepanelen zelf zijn niet gevaarlijk. Als de installatie achter de zonnepanelen niet vakkundig zijn aangelegd, ontstaan er wel risico’s. Het is immers een installatie waar hoge voltages doorheen gaan. Wij zorgen er altijd voor dat de installatie en de materialen van de hoogste kwaliteit zijn.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

Elke installatie is maatwerk. Elk dak is uniek en elk zonnepaneel heeft weer andere eigenschappen. Het is dus niet mogelijk om een standaardprijs te noemen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

Is elk dak geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Toch kunnen er belemmeringen zijn, zoals bomen of gebouwen die voor schaduw zorgen. Ook dan kunt u zonnepanelen aanschaffen, bijvoorbeeld uit duurzaamheidsoverwegingen. Bent u benieuwd of uw dak geschikt is? Neem dan contact met ons op.

Zit er garantie op zonnepanelen?

Wij werken alleen met leveranciers die goede garanties bieden. Daarnaast bieden we ook nog garantie op de montage.

Wekken zonnepanelen ook energie op in de winter?

Zonnepanelen zijn inmiddels zover ontwikkeld, dat ook gewoon daglicht al energie opwekt. Maar hoe meer instraling, hoe meer energieopbrengst. Wij adviseren om niet per dag of maand te kijken naar de opbrengst, maar per jaar. Over een jaar gezien is het aantal zonuren vaak redelijk gelijk.

Hoe zit het met de BTW-teruggave op zonnepanelen?

Als u nieuwe zonnepanelen aanschaft, mag u de BTW terugvragen. U kunt vanaf het moment van installeren namelijk stroom terugleveren aan de energieleverancier en wordt dan gezien als een soort energiebedrijfje. Dat betekent dat u de BTW kunt terugvragen. Dat scheelt een mooi bedrag!

Laat je vrijblijvend door ons adviseren

Contact

Adres

Veluwtech
Wijtgraaf 35A
3849 PM Hierden

Telefoon